ПТ
26 ℃
СБ
20 ℃
НД
31 ℃
               

Чим зайнятися?

<- НАЗАД ДО СТАТТЕЙ

Традиційні страви української та закарпатської кухні

Для усіх відпочиваючих, що приїжджають до будинку відпочинку «Полонина ДБК-3», пропонуємо трьохразове харчування в їдальні у самому корпусі. Вартість смачного комплексного харчування від 140 грн. на день.

Гості нашого будинку відпочинку можуть відвідати кафе «Закарпатські страви». В ресторані-колибі Вам запропонують страви української, угорської та словацької кухні, працює бар.

Пропонуємо скуштувати 5 найпопулярніших закарпатських страв:

№1 Бограч

Рецепт класичного бограча – м’ясо, спеції, казан. Насичений та наваристий бограч містить декілька видів м’яса – яловичину, свинину, телятину, копчені реберця та сало, овочі – картоплю, моркву, солодкий перець, помідори та приправи – паприку, кмин, зелень кріп тощо. Гостроти страві додає перець чилі, а неповторного димного аромату – занурена наприкінці приготування палаюча палиця. Підсушені шматочки тіста – так звані «чипетке», гармонійно доповнюють смак бограча.

№2 Грибна юшка

Секрет неперевершеного смаку та аромату закарпатської юшки полягає у головному компоненті страви – білих грибах. Для приготування юшки використовуються свіжі чи сушені гриби, пасеровані цибуля та морква, часник, спеції. Для пом’якшення смаку юшка підбивається сметаною з борошном.

№3 Лангоші

Рум’яний лангош – популярна закарпатська мучна страва. Для приготування лангошів використовується дріжджове тісто із додаванням олії та яйця. Підсмажені в великій кількості олії, змащені сметаною та посипані сиром, пухкі лангоші просто тануть у роті. До речі, в Угорщині традиційний лангош створює потужну конкуренцію усіляким гумовим фаст-фудам.

№4 Кнедлики

Кнедлики – оригінальна страва чеського походження, відома безліччю варіацій. Апетитні кульки-кнедлики готують з дріжджового тіста, сирої чи вареної картоплі, м’яса, сиру та відварюють до готовності. Кнедлики відмінно смакують з соусами, бульйоном, смаженою цибулею, сметаною, а солодкі кнедлики, посипані подрібненими горіхами, вживають з різноманітними фруктовими сиропами.

№5 Бануш

Неможливо уявити собі карпатську кухню без поживного банушу. Бануш з кукурудзяного борошна, заправлений вершками або сметаною – бажаний гість на домашньому столі. Бринза, шкварки чи гриби додають страві виразних смакових акцентів.